Sådan laver du et fantastisk græskarhoved til Halloween

Den amerikanske kunstner og billedskærer Ray Villafanes har lavet en flot manual der viser hvordan han formgiver græskar til Halloween eller fastelavn. Manualen kan du se her og der er også en video der viser processen.

Hvis du aldrig har  prøvet og skære og forme et Halloween græskar  i 3-D så har du alle tiders chance for at komme i gang med Ray´s manual. I den finder du nogle rigtige gode tips i hans vejledning til et skræmmende Halloween græskar hovede så du kan komme i gang. Det er sjovt og de fleste nyder at skære et et køligt græskar og forme det til et fantasifuld og uhyggeligt ansigt til Halloween.

Desværre kan et græskar ikke holde sig frisks særligt længe og som regel begynder de at rådne  mindre end en uge efter du har lavet udskæringen. Så sørg for at tage masser af billeder af dit Halloween arbejde. Gem gerne billeder af hele arbejdsprocessen. Det kan du bruge som grundlag for din næst udskæring af et Halloween græskar hoved.

Du kan selvfølgelig eksperimentere med forskellige måder at bevare og konservere dit arbejde, men den nemmeste måde er at lave en rigtig god billedserie. Det er nemt og virker hver gang. Jeg har et kokketip som kan bremse græskarets ældningsproces og der er ganske enkelt at pensle udskæringen med citronsaft. Så holder udskæring af dit Halloween græskar hoved lidt længere, men en fotoserie er nu alligevel bedre og nemmere at dele med venner og familie.

Hvis du vil kaste dig ud i forsøget med at skære et græskar hoved til Halloween i 3 D. Så er det vigtigt at du vælger et godt kraftigt græskar. Det skal være et græskar af en passende størrelse. Det skal være kødfuldt og med en godt tyk skal så der er noget at skære i. Det gør ikke noget at græskaret har en lidt skæv facon. Det giver flere muligheder for at forme et fantasifuldt og skæmmende Halloween ansigt hvis det er det du gerne vil. Men der er selvfølgelig ikke noget i vejen for at lave et ansigt der er venligt og imødekommende. Du vælger selv motivet til lejligheden, men det er kun Halloween engang om året.

Leave a Reply