Kostumeide: Pirat

Sørøver kostume til Halloween, karneval eller fastelavn

Et af de hotteste nyere film er “Pirates of the Caribbean”. Når sørøver ideen vokser i popularitet, ja, så er det vel rimeligt nok, at din søn eller datter drømmer om alle tiders pirat kostume til Halloween, karneval eller fastelavn. Det er ikke kun et sjovt kostumer at fremstille, men også ganske enkelt at fremstille. Så lad os komme i gang med et hjemmelavet pirat kostume!

Pirates of the Caribbean

Pirates of the Caribbean

Her er, hvad der du skal bruge til udklædningen: Et rødt bandana og tykke røde bånd eller et stort rødt tørklæde, et par gamle sorte bukser og en hvid skjorte eller bluse, en klap til øjet og øre store messing øreringe – Helst med clip-on lås, så de er nemme at tage på, sort og rød eyeliner, pap og sølvpapir, en kunstig papegøje og tråd til at syn den fast med på skulderen. Godt med  farvet malertape.

Flosse kanterne på bukserne og skjorte. Brug den røde bandana på hoved og bind derefter den røde snor eller tørklæde omkring taljen.

Brug nogle den sorte eye liner til at lave et flot overskæg der passer til sørøverfiguren. Brug den røde eyeliner til at male nogle skræmmende ar i ansigtet. Sæt øreringene på og klappen for øjet. Så har du et super flot pirat kostume.

For at lave et sværd (vi ved jo at alle pirater har et ordentligt sværd) skal du bruge kraftigt pap skåret ud så det har form som et sværd.

Dæk sværdet med sølvpapir. Brug evt. noget tapetklister eller vandbaseret lim til at fastgøre sølvpapiret med. Brug sort malertape til at forstærke håndtaget på sværdet.

Hvis du vil have pirat kostumet til at ligne figuren i  filmen “Pirates of the Caribbean”, kan du købe en kunstig papegøje og bruge noget metaltråd at fastgøre fuglen til pirat kostumets skulder eller ærmet. Den mere prangende papegøjen er, jo bedre.

Her er et andet tip: Hvis du vil lave et pirat kostume hvor piraten har et stift ben, kan du simulere det ved at tape det ene bukseben så det sider tæt og stramt rundt om benet. Brug noget bredt malertape til at vikle om benet alle vejen ned til skoen. Hold skoen så udækket som muligt. Mal evt. tapen med noget vandfarve så det ligner gammelt træ. Du kan også sminke  den benet fra knæet og ned til skoen med brun teatersminke så det ligner der simulerer et træben.

Realiseringen af et pirater kostume giver dig mulighed for at være lige så kreativ som du har lyst til at være. Tilføj frit noget glimmer til klappen over øjet. Find en stor gammel sort hat i en genbrugsforretning eller en spøg og skæmt forretning, eller som en rigtig pirat et stort og prangende sort bælte med et stort blankt spænde. Der er så mange ideer man kan bruge når man vil lave et pirat kostume til en kostumefest, Halloween, karneval eller fastelavn. Kun din fantasi sætter grænser. God fornøjelse med forberedelserne til kostumefesten.