Kostumeide: Sommerfugl

Lav dit eget sommerfugle kostume

Sommerfugl: Flot model til kostume

Sommerfugl: Flot model til kostume

Sommerfugle er dejlige at se på, men det er endnu smukkere, når dit barn beslutter at blive en til Halloween. Her er nogle tips om hvordan man laver en hjemmelavet sommerfugle kostume.

Før du begynder på opgaven, er det en godt ide at tage en tur på biblioteket og tjek nogle bøger om sommerfugle. Lad dit barn vælge en hun især kan lide og følg sommerfuglens farveskema, når I skal vælge model til sommerfugle kostumet.

Købe rene stof i de farver dit barn har valgt. Find stof, der har pletter eller mønstre, som ligner en den sommerfugl i har valgt. Derefter skæres stoffet i to lige store dele. Da kroppen af sommerfuglen næsten altid er sort, kan dit barn bære en sort rullekravesweater eller mørkt jakkesæt og strømpebukser. Sy hvert stykke stof fast ned bagest i trikot og tage den anden ende og sy den anden ende fast til ærmerne i en sort rullekravesweater eller jakkesættet. Det får den virkning at du får vinger strålende farver når dit barn løfter armene.

Brug sort eyeliner eller teater sminke til at lave prikker på barnets ansigt. Brug piberensere til at lave sommerfugle antenner med. Klip lange strimler af sort papir og lav en sommerfugle hat der passer til barnets hoved så du får en god pasform. Monter piberensere til papir hatten med hæfteklammer, placer derefter vatkugler på spidsen af hver af piberensere. Du kan farve den vatkugler med hvad de farver som er er dominerende for den valgte sommerfugl.

En anden kreativ idé er at klæde dit barn op dragt med varme efterårsfarver. Især hvis det er en kold Halloween dag. Måske en, der ligner et jogging kostume. Lav evt. en farvestrålende stribe ned langs siden af buksebenene. Lav vingerne ved hjælp af pap at tegne pap. Klip det ud og derefter male vingerne med en farve, der svarer ganske nøje til sommerfuglens farver. Tilføj glimmer eller klistermærker der understreger effekten af vinger. Du kan vedhæfte vingerne ved at tage bånd af samme farve og trække det ned omkring midten del af vinger (hvor den buer indad), og derefter omkring barnet. På denne måde vil vingerne ikke falde af igen.